Polgári kezdeményezést indított a Jobbik.

Egyenlő munkáért egyenlő bért. Polgári kezdeményezést indított a Jobbik a bérek felzárkóztatása érdekében. Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese nagykanizsai sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik több közép- és kelet-európai szövetségessel közösen azt akarja elérni, hogy az unió alapokmányaiba kerüljön bele a bérfejlesztés, vagyis mindenki annyit keressen a szakmájában, amennyit nyugati kollégája kap. Az Európai Bizottság befogadta a kezdeményezést, de érdemben csak akkor foglalkozik a kérdéssel, ha egy év alatt összegyűlik egymillió aláírás. Kérdésünkre a politikus elmondta: „27 éve, amióta megtörtént a rendszerváltás, illetve 13 éve, amióta az Európai Unióhoz csatlakoztunk, ezt a kérdést magyar kormányfő, magyar kormány Brüsszelben még soha egyszer nem vetette föl. Szomorú az, hogy egy ellenzéki pártnak kell ezért a maga eszközeivel küzdeni és harcolni. Én csak azt tudom ígérni, hogyha a Jobbik kormányra jut, akkor a polgári kezdeményezésnél még sokkal hatékonyabb eszközökkel fog a magyar emberek érdekeiért küzdeni és a magyar bérekért, a magyar életszínvonal felzárkóztatásáért mindent meg fog tenni."

Rovatok: