Béremelés, kinevezések, személyi döntések Fidesz-módra

A mai sajtótájékoztató apropója az, hogy felhívjam a figyelmet néhány aktuális és problémás ügyre. Igaz, a kialakult migráns-válság kezelése és megoldása most az egyik legfontosabb ügy számunkra is, ám szeretném tisztázni, hogy mindezek ellenére nem feledkeztünk meg a Fidesz különféle ügyeiről sem- kezdte mai sajtótájékoztatóját Gábris Jácint önkormányzati képviselő.

Majd így folytatta:

-Nem vakultunk és süketültünk meg, a figyelmünket nem lehet a valós belső ügyekről elterelni kisded kommunikációs trükkökkel. Felhívnám a figyelmet, hogy még mindig nem került pont a Quaestor körüli események, valamint a devizahitelesek ügyeinek végére.

Ami ellen viszont ma szót szeretnék emelni, az az, hogy tízmilliókkal emelné éves szinten a kormány az állami cégek, vállalatok vezetőinek a juttatásait. Négy-öt évvel ezelőtt még pofátlanul magas bérekről, végkielégítésekről beszéltek, ráadásul az átlag magyar ember bére semmit sem nő. A magyar emberek több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él. Az állami cégek vezetőinek egyébként is kiemelkedően magas a keresetük. Egészségügy: ápolók bére még mindig katasztrofális. Akadnak olyan „ki tudja milyen feladatkört végző” vezetők, akiknek éves béréből legalább 40 ápoló keresete kijönne. A pedagógusoknak igaz, hogy adtak béremelést, eldarabolva 3 részletre, ám a nyakukba kaptak egy olyan ellenőrzési és minősítési rendszert, melynek már az alapjai erősen megkérdőjelezhetőek, szakmai és etikai oldalról egyaránt.

Azon rendvédelmi dolgozók, katonák, akik a határainkat védik, már csak azt elnézve, amit az elmúlt hónapokban teljesítettek… Nem ők érdemlik meg inkább a jutalmat?
Itt helyben, kicsiben is ugyanaz zajlik, mint ami országosan. Önkormányzati cégek vezetőinek prémiumát rendben jóváhagyta a helyi fideszes képviselői többség. Amellett, hogy a szolgáltatási díjak nem csökkentek, lényeges minőségi előrelépés sok esetben nem történt. Persze, a papír mindent elbír, ha a teljesítésigazolásról van szó. A hihetetlen személyi döntésekről, már-már botrányos kinevezésekről már nem szólva.

Itt van példának okáért egy friss hír: a munkaerőpiacért és képzésért felelős, szeptember végével lemondott államtitkár helyére 2015. október 1-jétől Cseresnyés Péter érkezhet. Ez valamilyen rossz fideszes tréfa akar lenni? 2010 és 2014 között mindösszesen 57 percben szólalt fel Cseresnyés Péter a Parlamentben, valamint 4 önálló indítványt nyújtott be. A jelenlegi javadalmazása: 747 878 Ft + költségtérítés, stb. Nagykanizsáért mit tett eddig? Nem érkezett olyan foglalkoztató, mely érdemben csökkentette volna a munkanélküliséget. Vagy ezzel kívánják meghálálni részére a javító intézet idehelyezését, illetve az érdeklődő vagy potenciális nagybefektetők tovább vándoroltatását? Éppen annak a területnek – FOGLALKOZTATÁS, MUNKAERŐPIAC – lesz államtitkára, aminek képviseletében még önmagát is alulmúlta az elmúlt ciklusok során?

Mindezek után kérdezem: a fideszes magyar reformok így működnek? Vannak az egyenlők és egyenlőbbek?- zárta sajtótájékoztatóját ezekkel a gondolatokkal Gábris Jácint a Jobbik nagykanizsai Önkormányzati képviselője.

Forrás:KanizsaHír.hu

Rovatok: